Tuesday, November 1, 2011
filling dimsum (Siew Mai)
bahan-bahan
3-4 keping dada ayam, kisar hingga lumat
4 keping cendawan kering, rendam hingga lembut dan cincang halus
1/2 cawan sengkuang cincang halus
3 susu besar fresh bread crumbs
2 sudu besar cincangan daun ketumbar salt,
sugar, perisa and pepper to taste
cara-caranya
gaul semua bahan sebati,
isikan kedalam kulit wantan dan
kukus hingga masak...sekitar 15 minit...
hidang ketika panas dengan sos dan kicap...
3-4 keping dada ayam, kisar hingga lumat
4 keping cendawan kering, rendam hingga lembut dan cincang halus
1/2 cawan sengkuang cincang halus
3 susu besar fresh bread crumbs
2 sudu besar cincangan daun ketumbar salt,
sugar, perisa and pepper to taste
cara-caranya
gaul semua bahan sebati,
isikan kedalam kulit wantan dan
kukus hingga masak...sekitar 15 minit...
hidang ketika panas dengan sos dan kicap...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment